InsideSkin

مقدمه

بخش مهمی از محصولات کشاورزی به فرآوردهای قابل مصرف تبدیل شده بصورتی در می آیند که بتوان درفصول مختلف باکیفیت خوب به مصرف کننده عرضه نمود درغیراینصورت قسمت عمده ای از آنهافاسد شده ازبین میرود ویابصورتی نامطاوب ودرخیلی از مواردمضر برای سلامت انسان ارائه می گردد.برای این کار لازم است افرادی تربیت شوند که بتوانند باتوجه به دانش واندوخته های علمی خوددرامورتبدیل ونگهداری محصولات کشاورزی باتوجه به کیفیت وسلامت آن منشاءخدمت باشند.


تعریف وهدف

علوم وصنایع غذای به مجموعه ای از علوم وفنون اطلاق می شود که کیفیت فیزیکی ،شیمیایی وبیولوژیکی محصولات کشاورزی اعم از گیاهی ،دامی ودریایی رااز لحاظ تبدیل ونگهداری موردتوجه قرارداده وامور جمع آوری ،تبدیل،فرمولاسیون،نگهداری ،کنترل کیفیت وحمل ونقل آنهارامورد بررسی قرارمی دهد.
هدف از این دوره تربیت کارشناسانی است که باتکیه برمعلومات واندوخته های  علمی خود بتواند اداره صنایع غذایی رابعهده گرفته ودربرنامه ریزی وایجاد واحد های تولیدی صنایع غذایی درمناطق کشاورزی-صنعتی کمک نموده درامورآموزشی وتحقیقاتی این رشته همکاری نمایندوبعنوان مسول آزمایشگاه ومدیر تولید کارخانه های تولید موادغذایی نسبت به کنترل کیفیت فرآوردهای غذایی ومدیریت واحد انجام وظیفه نمایند.


نقش وتوانایی فارغ التحصیلان

فارغ التحصیلان این رشته می تواننددرموارد زیر نقش وتوانائی خود راایفاءنمایند:
-بعنوان مدیر واحدهای نگهداری ،فرآوری وتولیدی غذائی
-بعنوان مسئول فنی ومسئول آزمایشگاههای کنترل کیفیت مححصولات غذایی
-به صورت کارشناس متخصص برای کمک درامر برنامه ریزی وطراحی سیستمهای توسعه صنایع غذایی درمناطق کشاورزی –صنعتی
-بعنوان کارشناس برای همکاری وکمک درامور آموزشی وتحقیقاتی


ضرورت واهمیت

توجه به چگونگی نگهداری ومراحل تبدیل وتکمیل فراوردهای محصولات کشاورزی به صورت فرآوردهای قابل مصرف وباکیفیت خوب دارای ضرورت واهمیت خاصی است زیرا چنانچه تکنولوژی پس ار تولیددررابطه باجمع آوری ،عمل آوری،تبدیل،تکمیل ونگهداری کشاورزی مورد توجه نباشد مقدارمتنابهی ازمحصولات گیاهی ودامیاز بین خواهد رفت ویا باکیفیت مناسب ودر زمان مناسب عرضه نخواهد داشت لذا ضروری است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند درامور مربوط مدیریت  ونظارت ،برنامه ریزی ، آموزش وتحقیق درزمینه های فوق خدمت نمایند.